LED vs Clasic

LED vs Clasic

In comparatie cu corpurile de iluminat traditionale, tehnologia LED a adus o revolutie in domeniul iluminatului.Corpurile de iluminat LED inseamna:

Economisire energie de pana la 90%

Fata de becurile clasice care consuma 100 wati, corpurile de iluminat LED consuma de 10 ori mai putin, economisand astfel pana la 90% din energie.

Fiabilitate de 10 ori mai mare

In comparatie cu becurile clasice a caror filament sau balon de sticla se deterioreaza intr-un timp foarte scurt, LED-urile sunt de 10 ori mai rezistente la socuri mecanice, variatii de temperatura sau vibratii, deoarece nu au in structura lor componente fragile, cum ar fi sticla sau filamente. In acest sens, LED-urile sunt foarte folosite pentru iluminarea mijloacelor de transport, lifturilor sau scarilor rulante.

Putere de 10 ori mai mare

Clasicele corpuri de iluminat utilizeaza aproximativ 90% din energia electrica doar pentru a incalzi filamentul pana la incandescenta. LED-urile nu au filament, astfel puterea lor este de 10 ori mai mare fata de puterea unui bec clasic.

Durata de viata mai mare

 Fata de becurile incandescente care au o durata de viata de 1000 de ore, becurile halogen de 2000 de ore sau becurile economice intre 5000 si 8000 de ore, corpurile de iluminat LED au o durata de viata de pana la 100 000 de ore, deoarece acestea nu contin elemente mobile sau filamente care s-ar putea sparge. 

Protejarea mediului inconjurator

In comparatie cu corpurile de iluminat clasice care contin mercur pentru a oferi o iluminare puternica, LED-urile nu contin mercur sau alte substante nocive care ar putea pune in pericol mediul inconjurator, acestea fiind iluminate de miscarea electronilor intr-un material semiconductor.