4LED este membru al Asociației KNX România

august 2019Parteneriate LED

Începând din 2016, 4LED este membru al Asociației KNX România

KNX este primul și singurul sistem global standardizat folosit pentru conectarea inteligentă a instalațiilor pentru automatizarea cladirilor comerciale si a caselor. Sunt respectate standardele EN 50090 (singurul Standard European pentru Sisteme Electronice destinate Caselor și Clădirilor) și ISO/IEC 14543 (singurul Standard din lume pentru Sisteme electronice destinate locuințelor).

KNX promovează inovația tehnică

Sistemul KNX este descentralizat, format din microprocesoare care comunică între ele fără intervenția unui echipament supervizor. Comunicația este de tip BUS, echipamentele fiind interconectate printr-un cablu torsadat cu două perechi de fire (denumit și cablu de bus). O pereche de fire este folosită pentru comunicarea de date între echipamente și alimentarea acestora cu tensiune, iar a doua pereche este folosită pentru tensiuni auxiliare.

Echipamentele sistemului KNX sunt de mai multe tipuri: intrări binare sau analogice, ieșiri binare sau analogice, tastere, termostate, servomotoare pentru acționare vane, module logice, regulatoare, surse de alimentare și cuploare de linie. Fiecare echipament are o adresă fizică, fiind identificat printr-o adresă unică. Structura adresei fizice permite determinarea exactă a amplasării echipamentului în structura sistemului.

Organizație globală independentă

KNX este dezvoltat și administrat de Asociația Konnex, este independent de platforma hardware, cuprinde o gamă completă de medii de transmisii disponibile (TP, PL, RF si IP) și poate fi controlat atât de calculatoare PC, cât și de micro-controlere de 8 biți.

Milioane de instalații KNX se găsesc atât în Europa, cât și în Orientul Îndepărtat, America de Nord și America de Sud. Peste 370 de companii membre KNX oferă mai mult de 7.000 de produse certificate KNX.

Tehnologia KNX poate fi implementată pe orice platformă-procesor și poate fi folosită nu doar în clădiri noi, ci și în clădirile deja existente.

Categorii articole